петък, 28 февруари 2014 г.

"Множество Катрини" от Джон Грийн


Можеш да обичаш някого много, много силно, но любовта нкога не може да бъде по-силна от чувството за загуба. Колкото и опустошителна да е била любовта ти към един човек, чувството, че вече го няма е още по-дълбоко и коварно.”. Така поне си мисли Колин Сингълтън след като е бил зарязан от поредната Катрин. Той е потънал в депресия и самосъжаление, смазан е от поредната раздяла, и точно когато си мисли, че светът ще се сгромоляса отгоре му, се появява колоритният му най-добър приятел, за да го измъкне от дупката. Така в един летен ден самотникът Сингълтън и Хасан тръгват да обикалят САЩ с кола. От обикновена екскурзия, обаче малкото пътуване на дваlмата младежи прераства в нещо повече…
Новото заглавие от любимия на редица български тийнейджъри автор отново повежда читателя из сложния вътрешен живот на пленяващи герои. Колин е бившо дете чудо в търсене на „липсващото си парченце”. От двегодишен може да чете. Изключително е умен и затова всичките му съученици го мразят. Не умее да разказва вицове или каквито и да било истории. И е на път да създаде уникална теорема, която може да предвиди развитието на всяка връзка. Най-големите му страсти са анаграмите и момичетата на име Катрин. Хасан е доста умен, много забавен, страшно мързелив и най-верния приятел, който можете да си представите.

С „Множество Катрини” Джон Грийн отново предлага на българския читател интересно и динамично действие, като не пропуска да побутне младите си почитатели и да ги накара да четат повече, препращайки към автори като Шекспир, Селинджър, Байрон и други. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Powered By Blogger